Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 19 maj 2023

Tack kära granne :)

Av Malin - 19 maj 2023 09:46

Ja, jag vill tacka min granne längst ner :) Vaknade vid 7.30 efter en lite orolig natt, fixade håret och drog på kläder för att kunna traska ut i solen med Wilma så hon fick göra sin morgontoalett. När jag kom in i trappuppgången så kom min granne längst ner ut och sa att hon sett när vi kom gående och att jag verkligen har gått ner i vikt. Genast blev min dag mycket bättre och jag intog min frukost leende :) Tänk så lite ett par vänliga ord kan göra. Kändes bra måste jag säga.


Efter frukosten fick jag lite sprutt och gjorde en laddning köttfärsbiffar, så jag har saknat köttfärsbiffar med rårivna morötter... Det är ju så gott. De har nu i veckan billig köttfärs så igår blev det även 11 portioner köttfärssås plus en ytterfilé i sockerkaksform då det också var billigare i veckan :) Så nu har jag en del portioner i frysen för ett tag framöver. Vitkålen var också billigare så ska svänga ihop en pizzasallad, är ju något jag älskar så det har liksom fått bli mitt mellanmål eller om suget sätter in :) 


 


Nu har solen ersatts av moln som dragit in men det känns ändå helt ok :) Kan jag pyssla på lite inne och ta tag i balkongen i helgen då jag tidigare såg att det lovades rätt varmt då, i alla fall just över 20-strecket. 

På tal om vädret så såg jag precis på morgonen att de varnar inför denna sommar då den tydligen kommer att bli lika varm och torr som sommaren 2018. Värmeböljorna kommer att avlösa varandra så det lär bli en sommar där jag lever på balkongen och om kvällarna åker för att bada i Bjumis :) Tycker att det låter som en rätt bra sommar om nu bara ASSI eller Kalix Hockey kastar in lite bilbingo också :) Lär det även bli en hel del vattenmelon, köper när det är varmt och skär i kuber, förvarar dem i kylen så att de är kalla och goda. Det är liksom både mitt och Wilmas favvogodis när värmen pressar :) 


 


Hoppas att mitt mående bara fortsätter att gå åt rätt håll så jag inte missar en till sommar typ, det är ju min favoritårstid och jag skulle gärna gå och se Molly Hammar när hon kommer. Vet att det kommer att bli jobbigt då det kommer vara mycket folk eftersom det är gratis men jag får väl göra ett försök. Kan jag inte vara mitt i smeten får jag vara en åhörare en bit bort där inte folk trängs ;) 


Nä, nu har Wilma varit in och kikat till mig flera gånger så jag ska ta och fixa lite mat åt henne så att hon blir nöjd :) Hoppas att n i har en fin fredag och att solen som försvann här har hittat sin väg till er.


Tjillevippen


 
 
Ingen bild

Jocke

19 maj 2023 20:22

Grattis till FKs beslut! :) Ingen som är sjuk eller redan mår dåligt mår bättre av att bli nekad sjukpenning, att bli utförsäkrad etc. Jag vet själv en person som tog sitt liv p.g.a det sistnämnda. Det borde även arbetas för att minska fördomarna och okunskapen om denna grupp och absolut inte bidra till att öka på dem ytterligare.

Gällande moral och värderingar så har jag inte träffat en enda person genom livet som uppriktigt har behandlat andra som de själva skulle vilja bli behandlade. Det var så jag själv blev uppfostrad och jag har alltid försökt leva efter det också. Men jag har aldrig sett det i någon annan. Varje person rättfärdigar allt de själva gör, hur fel det än är för alla andra och hur oacceptabelt allt vore om någon behandlade de själva på samma sätt. Ingen har någonsin fel i sina egna ögon och är helt blinda för sitt eget agerande. Felet ligger alltid hos alla andra. Jag tror det är så de allra flesta människor funkar. Och det har inget alls med kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning etc att göra. Det återgår till att normen inte alltid är den rätta bara för att de flesta gör det. Man kan heller aldrig ändra någon annan, bara sig själv. Bara bryta tidigare och gå vidare snabbare. Och ändra på hela sin världssyn till att inse att det inte är man själv som har otur med alla rötägg man möter, utan att det nog är så de flesta är och att det är motsatsen som är ovanligare! De personerna måste man verkligen värdera.

Sen, vad gäller relationer, så är det oftast samma kriterier som alltid har gällt som avgör ens värde på marknaden. Framgång, hög position, bra jobb, status, makt, pengar etc hos män (för att vara en ”alfahanne” och kunna försörja en avkomma) och utseende hos kvinnor, egentligen rakt av (för att kunna attrahera män till att vilja skapa en avkomma.) Allt återgår till naturen och ska resultera i det. Och alla som saknar dessa egenskaper hos respektive kön kommer ha låga chanser och folk kommer alltid söka efter någon ”bättre”. Och bättre innebär aldrig personlighet och moral. Det värderas bara i sagorna. Har man bara snällhet att ge, så har man ingenting. Därför blir många personer som har eller anses ha de ”vinnande” egenskaperna ofta dåliga människor i hur de behandlar andra också. För att de kan kosta på sig det då det alltid kommer finnas ett så stort utbud av nya, hur många de är behandlar illa på vägen och förkastar.

Det är väldigt mycket som är fel med världen, eller mänskligheten. Och kärlek är egentligen en väldigt ytlig sak när man väl har insett det. Det är jättesynd.

Hoppas du får en trevlig helg i alla fall!

Malin

20 maj 2023 16:41

Tack snälla :) Det känns så otroligt skönt, då jag inte fått någon inkomst sedan slutet av februari så har detta molat i huvudet men nu kan jag försöka koncentrera mig på att må bra igen. Jag grät av lättnad när jag fick veta beslutet i tfn. Psykisk ohälsa är ju liksom inget som syns utåt och därför är det som att det inte finns och jag skulle gärna låna ut min hjärna åt de som inte fattar. Igår fick min väninna se på nära håll hur dålig den kan vara när jag skulle mäta dynorna på soffan och jag skrivit att en dyna var 97x21 cm, en vääääldigt konstig storlek ha ha ha... Jag säger rätt men skriver något annat och när jag läser är det som att alla meningar flyttar om i skallen. Ja ja, ibland får man skratta åt eländet.

EXAKT, du satte huvudet på spiken. Han som hälsade på mig skrev på sin fejjan sida att man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad... Då vet jag att han föredrar att folk tiger ihjäl honom och inte förklarar varför man inte kan ens vara vänner. Jag hade lite på känn då han på vägen hem skrev ett sms där det dels stod "du är en toppentjej, det vill jag bara att du ska veta".... Tänkte att så skriver man inte om man ska hålla kontakten och jag hade ju rätt, förstår bara inte vad i mitt beteénde som gjorde att han trodde att jag skulle ha velat ha ett förhållande med honom ;) Vi var alldeles för olika.

Ja, svärlden ut så, så kommer jag att få förbli singel ha ha ha... Men det ligger verkligen något i det, jag känner dock med hjärtat och inte efter kontot. Och någonstans så blir jag så otroligt j-a förbannad på mig själv för att jag är så snäll och skämmer bort den mitt hjärta slår för. Det är som du säger, har man snällhet så har man ingenting alls.

Hoppas att även du får en fin helg :)

 
Ingen bild

Jocke

21 maj 2023 20:53

Det räknas bara som sociala koder, det där. Folk tycker det känns enklare för de själva och mer humant att bara ”ghosta” när de inte vill ha någon mer kontakt med någon och bara sluta svara, blocka etc hellre än att säga det rakt ut. Någon förklaring får man aldrig, så det är helt meningslöst att söka.

Det kommer ju alltid finnas falska människor som sårar, utnyttjar och sviker av likgiltighet. Men sen finns det även helt FÖRJÄVLIGA personer som verkligen njuter av att vara elaka mot andra, skada, mobba, lura, ta ned och orsaka lidande. Dessa brukar ofta söka sig till just snälla, ensamma eller naiva personer och de med dåligt självförtroende, då de är de lättaste offren och är sämst på att kunna försvara sig. Ett flertal personer jag själv har mött genom livet hade kunnat åtalas för sina gärningar mot mig och i vissa fall nog fått fängelsestraff om man hade anmält, orkat genomlida en rättsprocess och kunnat bevisa deras skuld, etc. Det gör en ödmjuk inför folk som bara sårar och sviker. När man vet vilken sorts människor det samtidigt finns därute.

På ett sätt känns det nästan bättre när man inte förväntar sig någonting, för då slipper man ju bli besviken också. Det är bara att ta världen/människor för vad de är.

Malin

22 maj 2023 09:38

Visst har denna typ av människor alltid funnits men med internet så har de blivit fler och fler. Ekonomiskt var det bara sista svinet C som ekonomiskt utnyttjade mig, inte på ett synligt sätt men i efterhand när jag räknat och gått tillbaka till de 3 åren så har han verkligen utnyttjat mig för sin egen ekonomiska vinnings skull. Nu hoppas jag bara att karma gör sin grej och att ryssho... skinnar honom på allt han äger och har för tror han att hon gift sig och kommit hit förkärlekens skull så är han verkligen dummare än jag trott ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Onsdag 24 april 16:07

Ja dessa telefonmöten med AF, FK och rektorn gör så att min skalle flippar ut... Tur att jag idag bara suttit vakt på nationella prov så jag slapp tänka för övrigt. Jag gjorde i alla fall anteckningar gällande nästa telefonmöte med AF och det efter m...

Av Malin - Söndag 21 april 09:00

Nå, för all del, veckodagarna går ju också lika fort men man må ju få fråga i alla fall ;) Helgen har varit och är väldigt lugn, blev 4 dagar ledig för mig då jag i torsdags hade slut medicin att ta för ryggen men fredag morgon kom den med Early Bird...

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards