Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under april 2023

Av Malin - 4 april 2023 06:37

God morgon gott folk, hoppas att ni alla sovit bättre än mig. Visst, jag har som vanligt inte en perfekt sömn men jag har i alla fall fått sova lite :) Positivt tänkande ni vet. Vart ut med Wilma före 6 så hon har fått göra morgontoaletten, intagit en liten frukost och morgonmedicinen så tänkte att jag sätter mig vid datorn ett tag innan jag kryper ner under täcket ett tag till, kanske även slår en pling till Tomas innan han ska på gymmet. Alltid så trevligt att höra hans röst så dagen kan inte börja bättre än ett litet samtal. Oftast när jag lägger mig efter frukosten så sover jag inte, utan ligger bara typ och vilar, till vilken nytta vet jag inte för jag blir då rakt inte piggare ;) 


   


Igår blev jag smått glad när jag fick ett sms om att min vinst stod bakom dörren :) Jag var med i en utlottning som Lotta Öström hade i samarbete med Conant, 2 st automatiska kryddkvarnar, och blev så överraskad när jag hade vunnit dem. Så praktiska och en snygg detalj i köket dessutom så i morgon när jag ska och handla ska jag även köpa peppar och havssalt till dem. Det är så roligt att vinna sådana saker som man annars inte skulle unna sig själv pga priset på produkterna.


   


Ja nu ser ni även vad jag heter på Instagram ha ha ha... Nå, gör mig inte mycket :) 

Något som är helt underbart just nu är ju de soliga fina dagarna när man hör hur det droppar från taken och balkongerna när snön smälter, mindre roligt med halkan men jag har icebugs så jag klarar mig rätt bra ändå. Lite jobbigt dock att det redan vid 5 är ljust och att det senare på kvällen fortfarande är ljust, kanske skulle ta och köpa en mörkläggningsgardin, den skulle då vara praktisk om sommaren när vi har ljust dygnet runt.  På fotot här så är klockan just efter 19.30, taget från mitt sovrum.


 


Ja i morgon blir det nog till att åka och handla med Mari. Hon veckohandlar ju liksom mig så vi brukar åka tillsammans, inte bara praktiskt utan trevligt dessutom för vi hinner ju surra en del både i bilen och på affären. Något som jag har fått dille på är Guldfågelns Buffalo Wings som man bara värmer från djupfryst i 5 min i micron. Såååå sjukt goda de är så får nog bli en påse eller två :)) Ska även se vad jag ska hitta på att baka, förstått att Tomas normalt gillar fika men då han tränar på gymmet 2 pass om dagen så är han ju strikt vad gäller kosten. Så när vi surrade tog vi upp lite detta med mat osv under påsken och han sa att givetvis kan han en helg unna sig så kanske att det blir en Budapestrulle eller kolakakor som jag vet att han gillar :) Vägen till mannens hjärta sägs ju gå genom magen eller har de fel?


 


Nä, nu ska jag ta och krypa ner under täcket ett tag till :) Hoppas att ni får en riktigt fin dag. Avslutar med min Idol Agneta Patrull ha ha ha....


Tjillevippen


Av Malin - 3 april 2023 08:26

Ja det är kanske mer än att oroa mig men det liksom gnager i mig att jag snart varit sjukskriven, pga min depression och sömnsvårigheter, i en månad men ännu inte fått något besked från Försäkringskassan. Det var min arbetsförmedlare som sa att det är bättre för mig att få igenom en sjukskrivning eftersom pressen de har på oss arbetssökande inte kan hanteras av mig pga mitt mående. Bara efter en anställningsintervju där jag får in en del information så sover jag 3-4 timmar. Varför jag oroar mig är för att när jag för en massa år sedan som arbetslös spräckte axeln och gick med mitella så fick jag inte ett öre av dem, deras "läkare" ansåg att jag inte ens hade 25% nedsatthet och därför skulle söka jobb. Undrar om hen själv jobbar med sprucken axel... Dessutom är det ju käpprätt åt helvete att det min läkare som träffat mig inte gäller enligt dem, det är ju att indirekt säga att min läkare är inkompetent. Ger inte mycket för Försäkringskassan och vet att det är en stor andel sjuka som fullkomligt håller med.


 


Det är idiotiskt att man redan är deprimmerad sedan flera år för att sedan sjukskrivas men under den sjukskrivningen sedan ska gå och oroa sig för att man kanske inte får några pengar, det bidrar ju inte på något sätt till att man ska må bättre utan helt tvärtom. Här är i alla fall det läkaren skrivit i sjukintyget och jag hoppas verkligen att det är bra nog för att de ska göra rätt.


 


Men det är klart, de sitter där på sina höga hästar och tar beslut om personers vara eller icke vara sjuk. Jag vet givetvis att en massa utnyttjar systemet men ska det verkligen drabba oss som verkligen mår dåligt? Det är svårt att förklara hur man känner sig och givetvis så är ju en depression olika från person till person men för min del så kan jag förklara det som att jag realistiskt vet vad som är rätt men känslan i bröstet är en helt annan och det blir den som jag följer och i mina ögon så är jag bara fet, ful och misslyckad. Denna "min sanning" överför jag till alla jag möter. Sitter jag i ett väntrum och ett par pratar lågmält för att inte störa andra så ser jag direkt på mig själv och undrar vad som är fel med mitt utseende eller kläder. Jag kan knappt gå förbi ett hyreshus när jag är ut med Wilma då det känns som att det i varje fönster sitter någon som pekar på mig och skrattar åt hur misslyckad jag är. Detta är bara exempel. Det sjuka är att när någon frågar hur man mår så står man alltid med ett påklistrat leende och svarar att man mår bra men de skulle se en i ögonen. När jag började svara ärligt så var alltid deras svar "men du som alltid är så glad och käck". Ja, för att dölja hur jag egentligen mår och varför tror ni att jag tar på solglasögonen så ofta jag kan och inte ens tar av dem inomhus??? Dessa bilder förklarar depression rätt så bra.


   


Ja ja, det var lite tankar från mig denna måndagmorgon. Har varit ut med Wilma och fått i mig lite frukost och mediciner så nu ska jag lägga mig att vila ett tag då jag åter haft en rätt sömnlös natt. Ta hand om er själv och era nära och kära.


Tjillevippen


Av Malin - 2 april 2023 13:33

Ja, denna helg har inte varit alltför intressant, knappt kunnat sitta för då har jag fått värre i ryggen som nu jävlas med mig sedan några dagar. Har ont i ryggslutet och så strålar det ner mot skinkan och höften på vänster sida. Dum som jag var i början av veckan så tänkte jag att jag beställer min receptbelagda medicin hos Apotea så slipper jag knasa ner på Apoteket. Normalt tar paket från dem bara 2-3 dagar men nu får jag dem först på tisdag morgon :( Har smort med Votaren och det lindrar i alla fall men inte på samma sätt som tabletterna jag annars tar. Ja ja, det ska vällan ge med sig, snart hoppas jag så att jag i lugn och ro kan städa till Tomas kommer på fredag. Annars får väl han städa ha ha ha... Nå, skojar bara, ska ha det gjort så att vi bara kan umgås och ha det bra :)

Den som ligger bakom mina ryggproblem heter Zorro, en underbar häst som hade sina egenheter men som jag älskade. Nu kastade han inte av mig med vilje utan han blev skrämd, vi var i skogen och gallopperade längs ett spår när en ekorre glatt skuttade ut framför oss. Zorro satte av och jag försökte bara lugna honom så han skulle stanna och visst gjorde han det men med en tvärnit så jag liksom i en fin båge flög över hans huvud och landade med ryggen på en stor sten. Jag var i tonåren, ca 13-14 år, och medan den skadan helade så fick jag en annan typ förslitningsskada och den gör sig mer påmind med jämna mellanrum, oftast vid fel tillfälle eller.... Finns det några bra tillfällen för ryggont? ;)


 


Annars så började helgen rätt bra med en jättefin vinst i en utlottning hos Lotta Öströms Mat där jag vann salt och peppar kvarnar som är automatiska :) Superfina, kommer det bli roligare att laga mat men sedan kommer de ju  dessutom att vara en riktigt snygg detalj i köket :) 


   


Idag är den 2:a april och jag lyckades slippa bli lurad igår men man såg en hel del bra skämt från vissa personer :) Lyckades ni bli lurade eller slapp ni också det? Oftast när folk ska lura så är det så uppenbart att det inte är sant ;)


 


Nå jag välkomnar i alla fall april månad och hoppas att solen kommer att värma så att snön försvinner, allt kommer ju inte försvinna men en hel del kan man vällan få hoppas på. Jag är numera inte så mycket för att strosa ner på isen för att sola som jag var som yngre. Nu väntar jag till balkongen min är ordentigt torr innan jag sätter mig och stirrar i solen för att bli brun ;)


 


Vet inte varför jag plötsligt blev så ooootroligt trött, håller på att somna medan jag skriver och ett tag blundade jag medan jag skrev, tur att man tränats på att skriva utan att titta på tangenterna ;) Jag måste nog faktiskt dessvärre lämna er efter så kort text för att gå och lägga mig ett tag. Avslutar med Johan Glans om påsken då den nu snart ska firas :)


Tjillevippen





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards